luni, 3 mai 2010

mici si MARI secrete

Cand Se Folosesc Produsele Anti Aging


Un lucru este sigur: nimeni nu scapa de batranete!

Iar avantajele societatii moderne incep sa se transforme, unul cate unul, in dezavantaje pentru corpul omenesc. Factorii care influenteaza corpul si implicit pielea, sunt mai agresivi ca niciodata. Poluarea, stresul, mostenirea genetica, alimentatia au devenit dusmanii pielii. Multe produse de ingrijire a pielii contin produse chimice in cantitati mari ceea ce dauneaza sanatatii pielii pe termen lung deoarece blocheaza porii pielii, iar pielea nu mai poate elimina toxinele.

Nu este deloc usor sa te vezi in oglinda si sa accepti cum dispare, putin cate putin, fetita  care erai odata...

Cea mai la indemana metoda este sa accepti ridurile care apar si sa te gandesti ca ele sunt marca bucuriei si zambetelor de-a lungul timpului. Se stie cat de mult conteaza atitudinea, increderea, acea lumina interioara si stare de bine care te fac sa stralucesti.

De asemenea, trebuie sa faci distinctia intre varsta cutanata (aspectul pielii tale) si varsta biologica (din cartea de identitate).

Si totusi... sunt femei la 50 de ani cu pielea uimitor de intinsa si altele, de nici 30 de ani, deja ridate. Cum e posibil? Oare factorii care influenteaza pielea au fost mai putin agresivi in primul caz? Posibil...

O alta metoda este interventia chirurgicala, destul de delicata si dureroasa (si, de ce nu, costisitoare!).

Mai este o metoda, la indemana, sa tii cont de cateva sfaturi. Rezultatul iti va aduce, cu siguranta, priviri de admiratie (sau poate de invidie!) din partea celorlalti:

  • relaxeaza-ti fata cat mai des posibil. Nu fi inexpresiva, dar anumite ticuri si mimici pot fi evitate
  • priveste-ti mama... pentru a cunoaste localizarea ridurilor tale viitoare. Ingrijeste zonele predispuse
  • fa cat mai multe exercitii. Pe masura ce imbatranesti, oasele isi pierd din densitate. Activitatea fizica in mod regulat intarzie aparitia osteoporozei.
  • dormi obligatoriu minim opt ore pe noapte. Corpul uman se "repara" pe timpul noptii. Daca dormi mai putin decat este necesar, corpul tau va imbatrani mai repede. O ceasca de ceai de musetel te va face sa adormi mai repede
  • hidrateaza-ti pielea (cred ca e a zecea oara cand repet chestia asta, dar crede-ma ca merita). Bea minim 8 pahare de apa pe zi. Pentru ca organismul tau sa functioneze normal, are nevoie de apa pentru a nu se deshidrata
  • fii atenta daca ai pielea uscata sau sensibila pentru ca imbatraneste mai repede
  • fii atenta la tipul de crema pe care vrei sa-l folosesti:



    • hidratanta: atenueaza ridurile superficiale, dar nu actioneaza asupra ridurilor profunde. Este mai putin antioxidanta
    • anti-rid: nu se adreseaza decat ridurilor instalate
    • anti-imbatranire: preventiva si globala, actioneaza asupra factorilor multipli: riduri, hidratare, nutritie, chiar pete pigmentare si stralucire. Contine mereu un complex antioxidant. O ingrijire anti-imbatranire accelereaza reinnoirea celulara, stimuleaza sinteza fibrelor de colagen si elastina.
  • in dieta ta sa se regaseasca o multime de antioxidanti. Ei neutralizeaza radicalii liberi ce deterioreaza celulele corpului, facand sa apara mai repede efectele imbatranirii
  • foloseste uleiuri esentiale. Trateaza ridurile in mod natural si in conditii de siguranta:



    • uleiul de masline. Se foloseste din cele mai vechi timpuri. Ajuta la eliminarea ridurilor si tratarea problemelor de piele. Hidrateaza si intinereste pielea in mod natural.
    • uleiul de jojoba. Este unul dintre cele mai bune uleiuri naturale pentru hidratare.
    • uleiul din seminte de struguri. Un antioxidant puternic, care hidrateaza pielea in profunzime. Revitalizeaza pielea, intinerind-o.
  • foloseste creme cu factor de protectie solara deoarece majoritatea deteriorarilor suferite de piele pe parcursul vietii sunt provocate de soare. Nu repeta greseala pe care o fac multi: folosesc protectie solara doar atunci cand merg la plaja. Aceasta protectie trebuie utilizata zilnic pentru sanatatea pielii.
  • foloseste suplimente de coenzima Q10. Celulele corpului contin o vitamina naturala cunoscuta sub denumirea de coenzima Q10. Razele ultraviolete provenite de la soare scad nivelul acestei vitamine din piele. Fara protectia acestui puternic antioxidant, radicalii liberi distrug celulele epiteliale.
  • foloseste o masca puternic hidratanta in locul exfolierii. In timp ce masca hidratanta va indeparta celulele moarte lasandu-le pe cele vii si sanatoase neatinse, exfolierea indeparteaza nu numai celulele moarte ci si pe cele sanatoase.
  • desi colagenul este folosit ca ingredient principal pentru creme si lotiuni, el nu este absorbit de porii pielii.                                                                                                                 Va voi oferi in continuare un alt tips. Deci e un doi in unu`!


                                                                            Cum Sa Ai Gene Lungi Si Frumoase


    Frumusetea ochilor este accentuata de frumusetea genelor. Nu este de mirare ca genele lungi, voluminoase si arcuite sunt asociate cu feminitatea. Secretul consta in ingrijirea si tratarea genelor. Pentru stimularea cresterii lor si amplificarea frumusetii, tine cont de cateava sfaturi:


  • Alege cu grija mascara potrivita. Nu folosi un tub de mascara mai mult de trei luni deoarece risti sa-ti deteriorezi genele si sa-ti iriti ochii.
  • Floseste corect mascara. Cand deschizi tubul, scoate periuta pentru aplicat dintr-o singura miscare. Astfel, aerul nu patrunde inauntru si continutul ramane lichid pentru mai multa vreme. Dupa fiecare folosire, curata periuta cu un servetel curat pentru a inlatura excesul de substanta care deja s-a uscat. In amestec cu continutul din tub, va duce la ingrosarea substantei iar efectul va fi de "gene incarcate".
  • Alege cu atentie demachiantul pentru ochi. Trebuie sa fie eficient dar in acelasi timp sa nu fie agresiv cu genele si ochii. In cazul produselor de inlaturat cosmeticele rezistente la apa, demachiantul trebuie sa fie suficient de bland incat sa nu te trezesti cu fire de gene ramase pe discul de demachiat. Demachiaza-te in fiecare seara, oricat de obosita ai fi, deoarece exista riscul sa-ti pierzi genele! Acumularea de mascara si fard la radacinile genelor, impreuna cu alte tipuri de reziduri (sebum, praf, celule moarte) poate detemina caderea genelor.
  • Evita iritatiile la nivelul pleoapelor deoarece au ca efect caderea accentuata a genelor. Cauza principala a iritatiilor este demachierea necorespunzatoare sau atingerea pleoapelor cu mainile murdare. Inainte de culcare (dupa demachiere), pregateste o infuzie cu doua pliculete de ceai de musetel, iar dupa ce se racesc  le aplici pe ochi timp de 10 minute.
  • Taie foarte putin varfurile genelor iar rezultatul va fi exact invers: numeroase persoane care si-au taiat sau si-au ars accidental genele au observat apoi o crestere pronuntata a acestora. Asta nu inseamna ca trebuie sa "bagi" foarfeca in ele... Ai nevoie de ceva rabdare pentru a taia extrem de putin din varfurile genelor iar acest lucru il poti face doar o data pe an.
  • Vopseste-ti genele. Genele sunt mai lungi decat se vad deoarece varfurile sunt atat de subtiri si fragile incat pot fi usor transparente. Daca nu esti adepta aplicarii zilnice a mascarei, vopsirea genelor poate fi o solutie de compromis. Pentru ca sunt vopsite de la radacina pana la varfuri, genele vor fi mult mai vizibile si vor parea mai lungi. Vopsirea se face numai cu vopsea special destinata acestui scop (sa nu contina amoniac sau alte substante daunatoare ochilor). In privinta culorii potrivite, alegerea perfecta este negru. Dar in functie de ten si de culoarea ochilor, te poate avantaja si maro.
  • Aplica vitamina E (se gaseste sub forma de ulei) pe gene cu o periuta speciala de gene, cat mai aproape de radacini, dar ai grija sa nu iti intre in ochi. Vitamina E stimuleaza cresterea parului, hraneste si calmeaza iritatia pielii
  • Aplica ulei de masline. Poate face minuni pentru genele tale. Le intareste structura si le ofera stralucire. Pune putin ulei de masline pe degete si  maseaza-i delicat, insistand asupra genelor. Aplica tratamentul seara, dupa ce te-ai demachiat bine.
  • Aplica ulei de ricin. Este cunoscut de multa vreme pentru proprietatile sale de regenerare si stimulare a cresterii parului. Aplica-l in fiecare seara pe gene, cat mai aproape de radacini si spala-l dimineata, cu apa calduta. Ai grija sa nu-ti intre in ochi pentru ca provoaca o senzatie de usturime.
  • Incalzeste aparatul de intors genele pentru cateva secunde cu uscatorul de par. Va actiona ca un adevarat ondulator de par pentru gene. Intoarece-ti genele de doua ori inainte de a aplica mascara. Incepi cu genele dinspre partea exterioara a ochiului. Strangele usor timp de 30 de secunde. Repeta aceasta actiune si pentru genele de la mijlocul ochiului. Genele tale vor arata foarte natural iar ochii tai vor parea mai mari, mai expresivi. Intotdeauna, ondulezi intai genele si apoi aplici mascara.
  • Aplica doua straturi de mascara pe genele superioare. Nu astepta niciodata ca primul strat sa se usuce inainte de a-l aplica pe cel de-al doilea. Mascara, in special cea rezistenta la apa, se usuca foarte repede si din aceasta cauza, daca aplici al doilea strat dupa ce s-a uscat primul, genele pot parea incarcate si cu aspect neplacut.Genele inferioare doar le atingi cu periuta pentru a le da putina culoare si a le contura mai bine.
  • Daca natura nu a fost generoasa cu tine la capitolul gene, apeleaza la alte solutii care sa te faca posesoarea unor gene demne de invidiat:




    • implantul de gene false: genele false sunt distribuite printre cele naturale
    • permanentul pentru gene: intoarcerea varfurilor cu ajutorul unor bigudiuri in miniatura
    • aplicarea genelor false: alegi o pereche de gene false de foarte buna calitate. Cu o penseta, scufunzi baza genelor false in lipiciul special si le lipesti cat mai aproape de baza genelor tale. Apesi cu degetul timp de cinci secunde. Dupa uscarea adezivului, camuflezi linia unde sunt lipite genele false cu un creion dermatograf de culoare inchisa
  •                                 

3 comentarii:

Ionut spunea...

Dom'le dar blogul asta e numai pentru fetite, pune-l pe Florin sa posteze ceva si pentru baieti, un epilat ceva (fireman style) :P

Vera spunea...

mai, el are propriul blog. Sa nu amestecam placerea cu business-ul!

Ionut spunea...

Offf, bine cum vrei, dar cateodata mai merge si putina placere :P:))

Trimiteți un comentariu