vineri, 7 mai 2010

mici si MARI secrete

Cum Sa Ai Sprancene De Vedeta


 Deseori se intampla ca sprancenele sa te ajute sau sa te impiedice sa fii admirata. Chiar daca teoretic stii cum ar trebui sa arate si iti doresti asta, uneori pur si simplu nu vor sa coopereze...


CULOAREA

Una din problemele sprancenelor este faptul ca daca nu au culoarea potrivita, pot sa fie pur si simplu prea proeminente si sa domine intreaga fata sau din contra, pot sa fie complet absente. Din pacate, apropierea de zona ochilor face destul de periculoasa vopsirea acestora datorita posibilitatii scurgerii substantelor in ochi.

In acest sens, creionul pentru sprancene este o solutie nesatisfacatoare dar de cele mai multe ori la indemana daca ai sprancene foarte deschise la culoare.

Pe de alta parte, evita pe cat posibil sa iti decolorezi sprancenele. Chiar daca ti-ai vopsit parul, sprancenele trebuie sa ramana cu o nuanta mai inchise decat podoaba ta capilara. Altfel, avand aceeasi nuanta deschisa si la par si la sprancene, te va face sa arati "stearsa".


FORMA

Secretul pentru definirea formei sprancenelor este sa lucrezi in jurul formei naturale a sprancenelor tale

  • Daca ai fata rotunda vei arata perfect cu niste sprancene arcuite.
  • Daca ai fata patrata, ti se potrivesc sprancenele cu o forma rotunjita.
  • Daca ai fata ovala inseamna ca esti o norocoasa si poti sa-ti conturezi sprancenele dupa cum consideri ca te avantajeaza.

Spranceana perfecta incepe deasupra coltului interior al ochiului (cel dinspre baza nasului) si se sfarseste la coltul exterior al ochiului, deasupra genelor.
Pentru a trasa exact locul unde incepe si unde se termina spranceana, precum si locul cel mai inalt (arcuirea) al sprancenei, poti sa faci testul urmator:

  • iei un creion, pui varful exact unde se termina nara si il asezi asa incat sa treaca prin dreptul coltului interior al ochiului. Mai sus, pe spranceana, faci un mic semn cu creionul dermatograf: acela este locul ideal unde incepe spranceana.
  • tii varful creionului tot unde se termina nara, dar il asezi acum sa treaca prin dreptul coltului exterior al ochiului. Mai sus, pe spranceana, la fel faci un mic semn cu creionul dermatograf: acolo este locul unde se termina spranceana.
  • tii varful creionului tot unde se termina nara, si il asezi sa treaca prin dreptul irisului. Faci un semn deasupra sprancenei cu creionul dermatograf: acela este locul unde se curbeaza spranceana.



Sprancenele trebuie sa fie arcuite ca o virgula, sa nu fie prea subtiri si sa porneasca cu baza mai groasa (deasupra unghiului interior al ochiului), continuand cu mijlocul usor arcuit (pe arcada) si terminand cu o extremitate subtire.

Se poarta sprancenele mai inchise la culoare, mai groase, usor arcuite spre final, care sa urmareasca linia ochilor, tinandu-se cont si de forma fetei.


PENSATUL SI TUNSUL

Forma sprancenelor o dai cu ajutorul unei pensete cu capetele ascutite, pentru a smulge radacinile fara probleme, insa ai grija sa nu le subtiezi prea mult sau sa le deformezi. Pentru o crestere mai rapida a sprancenelor poti sa aplici ulei de ricin in fiecare zi.

  • Aseaza-te intr-un loc puternic luminat, ia o oglinda care mareste si curata penseta cu alcool sanitar pentru a evita eventualele infectii.
  • Demachiaza zona inainte de a incepe sa te pensezi si trece un cub de gheata pe sprancene pentru a calma zona.
  • Dupa ce ai determinat forma cu ajutorul testului cu creionul, incepi sa indepartezi firele care nu sunt in aria selectata.
  • Trage de fire in sensul de crestere al acestora.
  • Nu pensa numai sub arcada ci si deasupra acesteia daca te confrunti cu fire rebele.
  • Foloseste un pieptene pentru sprancene (poti folosi si o periuta de dinti mai veche) si piaptana sprancenele in directia ascendenta. Cu o forfecuta tai ce este in exces.
  • Foloseste gelul pentru sprancene (poti folosi putin gel de par) pentru a le da forma finala.

1 comentarii:

Roxana Costea spunea...

există şi nişte şabloane din plastic pe care le poţi folosi foarte fain. Orice începător poate reuşi să dea o formă faină la sprâncene cu ele. Sunt de asemenea foarte utile şi la vopsitul lor. A.. trebuia să specifici că se piaptănă în sus la tăiere doar baza sprâncenelor... restul se piaptănă în jos. De preferat totuşi să nu prea tunzi restul sprâncenei, mai ales dacă e mai răruţă. Poate doar pentru norocoasele care au de unde tunde :)

Trimiteți un comentariu