duminică, 25 aprilie 2010

mici si MARI secrete

7 Lucruri De Facut Pentru O Frumusete Naturala


Cel mai apreciat model de frumusete este frumusetea naturala. Cand esti frumoasa ai o parere mai buna despre tine si esti mai optimista. Mai mult, trebuie sa iei intotdeauna decizii intelepte in acest sens:





  • Ai grija de tenul tau: foloseste doar produse cosmetice naturale. Produsele organice sunt si mai bune. Astfel aspectul natural al tenului tau se va pastra mult mai mult timp.

    Ingrijirea tenului poate fi facuta acasa, respectand cativa pasi de baza. Curatarea tenului inainte de aplicarea machiajului este esentiala insa si mai importanta este demachierea corecta inainte de culcare. Fa-ti un obicei din a te demachia inainte de culcare pentru a-ti pastra un ten cat mai luminos si lipsit de riduri.

    • foloseste un demachiant specific tipului tau de ten si cu ajutorul dischetelor demachiante indeparteaza atent toate urmele de machiaj
    • aplica apoi la nivelul tenului apa tonica sau apa termala
    • foloseste un produs de tip gomaj care, aplicat prin miscari circulare usoare, cu apa calduta, va face tenul sa respire si sa fie mult mai luminos
    • aplica o masca hranitoare specifica tipului tau de ten din produse proaspete, bogate in vitamine si minerale. O indepartezi cu apa calduta sau ceai de musetel cu un prosop moale sau servetele speciale
    • aplica la final, o crema hidratanta usoara cu extract de galbenele, de musetel, de alge sau cu argila

  • Hidrateaza-ti permanent pielea. Pentru asta, trebuie sa consumi cel putin 8 pahare de apa zilnic. Probabil vei dori sa bei si suc natural in loc de apa deoarece contine substante nutritive. Totusi, apa este secretul unui ten superb.

    Fiecare tip de piele (chiar si pielea uscata) se deshidrateaza in timpul zilei. Ca atare, este esential sa-i oferi pielii apa de care are nevoie, atat la nivel intern (printr-un consum de apa corespunzator) cat si la nivel extern (prin hidratarea si ingrijirea pielii). Deshidratarea este accelerata de factori externi (soarele, vantul, caldura, praful, stresul, etc.) care nu numai ca o deshidrateaza dar o si sensibilizeaza. Astfel, o piele care nu primeste necesarul de apa poate fi iritata, rosie sau dureroasa la atingere, ceea ce creaza un sentiment de disconfort extrem de neplacut.

  • Consuma legume si fructe la fiecare masa. Potrivit specialistilor, nu este nevoie sa iti numeri toate caloriile. Este suficient sa reduci treptat portiile. La o masa, jumatate din portie trebuie sa fie compusa din salata si legume iar cealalta jumatate din carbohidrati si proteine. La gustare, opteaza pentru ceva sanatos, de exemplu un mar sau migdale. Consuma proteine la doua dintre mesele principale. Mananca maxim doua portii de carne rosie si maxim doua de carne alba pe saptamana. In nici un caz sa nu te infometezi: dauneaza grav pielii tale.

  • Alege baza de machiaj in functie de ingredientele pe care le contine. Cele naturale sunt preferate deoarece sunt acceptate mai usor de piele. Baza de machiaj este prima etapa indispensabila pentru un machiaj impecabil. Este cel mai important pas atat in machiajul profesional cat si cel zilnic. Acesta creeaza un strat protector pe suprafata pielii cu efect de bariera. Fondul de ten nu este absorbit de piele, el ramanand pentru o perioada mai mare de timp stabil si uniform.

    Chiar daca utilizezi cele mai bune produse cosmetice, daca tenul nu este foarte bine curatat si hidratat, fondul de ten si pudra se vor amesteca cu impuritatile si se vor aduna in ridurile de expresie, iar tenul va parea incarcat si imbatranit. La fel ca majoritatea produselor cosmetice, baza de machiaj trebuie aleasa in functie de tipul de ten. Este bine ca baza de machiaj sa contina vitamine (in special C si E) pentru un efect antiimbatranire dar si antioxidanti sau extracte de plante. Acestea trebuie sa acopere liniile fine si porii si in acelasi timp sa inhibe distrugerea colagenului.

  • Foloseste intotdeauna creme cu ecran impotriva radiatiilor solare sau cu factor de protectie de cel putin 15, chiar si in zilele innorate. Foloseste cantitati consistente si uniformizeaza-l cat mai bine pe piele. Crema trebuie aplicata cu cel putin 30 de minute inainte de expunerea la soare. Tine cont de faptul ca 80% din problemele pielii provin de la radiatiile solare.

    • acopera-ti pielea. O palarie cu boruri largi te ajuta sa-ti protejezi fata, gatul si urechile de efectele nocive ale soarelui
    • alege ochelari de soare care blocheaza atat razele ultraviolete tip A (UVA) cat si pe cele tip B (UVB). Expunerea ochilor la soare pentru o perioada indelungata de timp creste riscul aparitiei actei.

  • Aplica cat mai putin machiaj pe fata. Astfel tenul tau va avea mereu aspect sanatos si luminos. Mai putin arata mai bine. Indiferent de varsta, prea mult machiaj te va face sa arati ca o masca. Daca folosesti zilnic fond de ten cu acoperire mare, fard de obraz, pudra, creion de ochi, tus, rimel, contur de buze si ruj la fiecare machiaj, atunci Veronica inseamna ca exagerezi...

  • Fii la moda in privinta machiajului ochilor dar tine cont si de culorile care te avantajeaza:


    • pentru ochii albastri: roz, maro, caramiziu, portocaliu, lila, turcoaz
    • pentru ochii verzi: maro roscat, bej sidefat, auriu, argintiu, roz, rosu
    • pentru ochii caprui: auriu, verde, kaki, albastru, roz, mov
    • pentru ochii negri: bleumarin, gri, mov inchis, negru

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu