duminică, 25 aprilie 2010

mici si MARI secrete

M-am abonat la un newsletter. Acesta imi ofera secrete de ingrijire corporala, de intretinere si infrumusetare.
M-am gandit ca poate doriti sa mai aflati si voi cate ceva asa ca o sa postez de fiecare data cand le voi primi.
Iata-le pe cele din ultimele 4 zile. More is coming, soon!
Cum Sa Ai Maini De Invidiat


Desi de foarte multe ori neglijate in favoarea altor parti ale corpului, mainile ar trebui sa primeasca aceeasi atentie si acelasi tratament constant. Cu ajutorul lor stabilim un contact fizic si reusim sa cream o prima impresie, fiind deseori comparate cu o carte de vizita. Pentru ca atingerea este foarte importanta si, la urma urmei, cui ii face placere sa stranga o mana aspra sau crapata?


Este nevoie, prin urmare, de cativa pasi pentru ca mainile tale sa fie de invidiat...



  • spala mainile des si corect. Cand este vorba de sanatatea mainilor, primul pas este sa le tii curate. Foloseste o periuta pentru a curata unghiile (sub unghii se aduna foarte multe bacterii si agenti patogeni care "abia asteapta" sa intre in organism) O data pe zi sau chiar mai des daca este necesar (lucrezi intr-un mediu cu multa mizerie, praf) curata-ti unghiile cu o periuta speciala pentru acest scop, care are perii foarte subtiri si rigizi pentru a intra in cele mai stramte locuri. Chiar daca unghiile tale sunt scurte, dar mai ales daca sunt lungi, freaca-le usor cu periuta imediat dupa aplicarea sapunului. Poti utiliza chiar o periuta de dinti mai veche.



  • este esential ca mainile tale sa fie bine inmuiate in apa calda pentru a permite curatarea eficienta si patrunderea sapunului. Insista atat la nivelul palmelor, al degetelor cat si la nivelul unghiilor. Este indicat sa folosesti apa calda pentru a ajuta la desprinderea celulelor moarte si a bacteriilor.

  • pentru spalarea mainilor alege un sapun de buna calitate, care sa nu contina substante alcaline sau chiar sapunuri pentru copii, care sunt mai delicate. Pentru spalarea frecventa, este recomandat sa folosesti un sapun lichid bland, cu PH neutru. Daca vrei sa previi uscarea mainilor alege un produs pe baza de glicerina care sa-ti hidrateze mainile in profunzime.

  • daca esti la serviciu sau intr-un loc public, evita sa folosesti sapun solid. Acesta poate fi o adevarata sursa de microbi. Este inutil sa te speli pe maini daca imediat pui mana pe animale sau te apuci de gradinarit. Daca stii ca ai de facut lucruri care solicita munca fizica in mizerie si praf, este de preferat sa mai astepti, dupa care sa te cureti eficient.

  • daca nu ai posibilitatea de a folosi apa si sapunul, poti recurge la cateva produse de curatare extrem de eficiente: servetele umede antibacteriene, gel de curatare, vaporizatoare, etc. Evita servetelele sau solutiile dezinfectante pentru maini care contin alcool deoarece acestea deshidrateaza pielea si o predispun la infectii cutanate.

  • clateste-te bine cu apa multa, la inceput calda si din ce in ce mai rece, pentru a nu lasa nici o urma de sapun pe maini. Evita apa prea fierbinte sau mult prea rece. Pentru a indeparta excesul de apa de pe maini este recomandat sa folosesti un prosop de hartie pe care apoi sa-l arunci. Evita sa-ti usuci mainile la uscatorul electric deoarece de-a lungul timpului a strans numeroase bacterii si nu face decat sa le imprastie pe mainile tale curate.

  • foloseste lotiuni si creme: mainile sunt mereu expuse (frig, caldura, apa, substante chimice, obiecte ascutite, etc.) si prin urmare trebuie protejate permanent cu un strat de crema

  • in cazul in care te ocupi de activitati care implica folosirea unor substante acide, toxice, nu ezita sa porti manusi. De asemenea, chiar si curatenia in gospodarie si utilizarea unor produse abrazive necesita utilizarea unor manusi de protectie pentru a evita fisurarea pielii. Poarta intotdeauna manusi cand te expui frigului de afara

  • foloseste creme pe baza de glicerina pentru mentinerea elasticitatii pielii si hidratarii ei in profunzime. Un amestec de glicerina si zeama de lamaie este ideal pentru maini

  • unge-ti mainile cu ulei de masline in fiecare seara pentru mentinerea unor maini catifelate sau pentru refacerea celor deja afectate

  • exfoliaza-ti mainile cel putin o data pe saptamana si in mod sigur vei observa ca pielea lor este mult mai fina. Acest proces inlatura stratul de celule moarte si lasa pielea moale si catifelata. O alternativa "home made" poate fi amestecul de zahar brun cu ulei de masline. Dupa exfoliere fa-ti un masaj cu un albus de ou.

  • daca iti transpira palmele frecvent, acesta poate fi un efect secundar al lipsei de calciu si fier. Este un semn al stresului si anxietatii si daca vrei sa scapi de neplaceri, nu trebuie decat sa incerci sa te relaxezi putin.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu